Szaunavilág

Finn szaunaház;
Infraszauna;
Gőzkabin;
Fény- és aromaterápiás finn szauna

Megújult szaunavilágunkban sok újdonságot próbálhatnak ki vendégeink. Ne felejtkezzünk meg a pihenésről, a sokat emlegetett folyadékpótlásról. Használjuk a szaunarészleg kényelmes ülőalkalmatosságait, hallgassuk a relaxációs zenét, sétáljunk ki a friss levegőre, miután szárazra töröltük magunkat és egy picit felejtsük el a napi gondokat, hiszen csak ezért, ezzel a céllal létesült a Borbála Gyógyfürdő kibővített szaunarészlege, azaz, hogy Kedves Vendégeink jól érezzék magukat, feltöltődve távozzanak.


 Szaunavilág árjegyzék

Szauna délelőtt (csak belépőjegy megváltásával érvényes) 490 Ft
Szauna délután (csak belépőjegy megváltásával érvényes) 660 Ft 
Szauna egész napos (csak belépőjegy megváltásával érvényes) 1 000 Ft 

Finn Szaunaház 

15 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 90 – 95 °C
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc/alkalom

Miként is hat testünkre?

A finn szaunák nyújtják a szaunázás klasszikus élményét. Az alacsony páratartalom és a magas hőmérséklet biztosítja a szaunában létrejövő izzadást.
Hatása:
• anyagcsere-serkentő, méregtelenítő
• bőrtisztító és immunerősítő
• rendezi az alacsony és a kissé magas vérnyomást
• oldja az izomgörcsöket, -merevségeket, izomlázat
• stresszoldó, nyugtató
• véd a fertőzések ellen
• krónikus légcsőhurut vagy asztma esetén alkalmazható
Aromaterápia: Az aromaolaj párolgása közben a testre és a lélekre lazítóan, élénkítően, görcsoldóan vagy csíraölően hat. Számos panasz enyhíthető ezzel a módszerrel. Ilyenek például a stressz okozta tünetek, fejfájás, bőrelváltozások, szorongás, migrén.
A szaunába száraz bőrrel kell belépni, mert a bőr csak így tud igazán izzadni. A folyamatokat általában 15 perces részekre kell bontani és minden negyedóra után hideg vízzel zuhanyozunk le, vagy csobbanjunk egyet a merülő medencében.
Minden szaunázásnál fontos, hogy gondoskodjunk a folyadék utánpótlásról.


Infraszauna

Infraszauna

8 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 45-50 °C
Kabinban eltöltendő idő: 40-50 perc/alkalom

Miért jobb az infra szauna?

Az infra szauna a finn szaunától eltérően fejti ki hatását, hiszen itt az infrasugár képes bejutni a bőr felszíne alá egy centivel, így könnyen fel lazítja az ott lévő salak- és méreganyagokat majd a verejtékmirigyeken keresztül segít kiüríteni a szervezetből.

A szépségszalonokban már bevett szokássá vált, hogy a narancsbőrt infra szaunával kezelik, ugyanis ez segíti a cellulitisz eltávolítását, mivel a fénye akár háromszor mélyebbre is a bőrréteg alá hatol, így ez a leghatásosabb módja, hogy eltűnjön az a fránya narancsbőr.

30 perc infraszaunázással a testünk akár 600-800 kalóriát is elégethet, és még mozogni sem kell érte! Kutatások kimutatták, hogy itt eltöltve egységnyi időt, szinte ugyanannyi kalóriát veszít az emberi test, mint intenzív sportolás közben.

Csupa-csupa jó dolog, tehát infraszaunázásra fel!


Gőzkabin

Gőzkabin

8 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 45 – 50 °C belső hőmérséklet
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc/alkalom

 

 

A gőzkabin különösképpen ajánlott számos egészségügyi probléma, megbetegedés enyhítésére a magas gőztartalmának és a nedves hő általános hatásainak köszönhetően.
• tüdőasztma,
• hörghurut, felső légút hurutos megbetegedése,
• köhögés, köpetürítés,
• nem súlyos reuma és az izületek korlátozott vagy fájdalmas mozdíthatósága.
A gőzkabinokban a pára és a meleg levegő körülveszi testünket, nyugtatja idegeinket, kitisztítja légútjainkat, pezsdíti vérkeringésünket, bőrünket vitalizálja. A gőzfürdő nemcsak relaxál és feltölti az embert energiával, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is.


Fény- és aromaterápiás finn szauna

15 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 90 – 95 °C
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc/alkalom

Fényterápia:
A fény gyógyító ereje abban rejlik, hogy általa a szervezet képes saját öngyógyító erőit aktivizálni. Minden színnek megvan a maga biológiai hatása, a különböző színek más és más hatást gyakorolnak szervezetünkre, hangulatunkra.
Kék: A kék szín nyugtatóan, lazítóan hat idegrendszerünkre. Lelassítja a vérkeringést, ezzel visszaállítja a vérnyomást normál értékre. Segít az alvászavarok és a nyugtalanság leküzdésében. Hatása egyensúlyt és harmóniát teremt.
Zöld: a természet színe. Megnyugtató, egyben inspiráló is, kikapcsol és regenerál.Pozitívan hat a tüdőre, bőrünkre, fejfájásra, és izomgyulladásra.
Hozzájárul az érzelmi állapot stabilizálásához.
Sárga: a nap színe, erősíti a pozitív gondolkodást, javítja az általános közérzetet, erősíti idegrendszerünket, enyhíti a depressziós tüneteket. Mozgásra, szellemi és fizikai aktivitásra serkent. Ellenjavallt a túl ideges, vagy stressz érzékeny embereknek!
Piros: a szerelem, szenvedély színe, a tűzzel, a meleggel hozzák összefüggésbe. A meleggel, mely a vitalitás színe és egyben pezsdíti a vérkeringést is. Jótékony hatással van a szívre, elősegíti az emésztést, tonizálja az izomzatot.
Erős és intenzív érzelmeket vált ki.


Dézsazuhany

A dézsazuhany használata nagyon kedvelt a hagyományos finn szauna használóinak körében.
Dézsazuhany esetén hideg vízzel megtöltött fából készült dézsa tartalmát zúdítjuk magunkra.


Trópusi vagy eső zuhany:

A zuhanykabin tetejéről nagy átmérőjű (25 – 30 cm) zuhanyfejen keresztül jelentős mennyiségű vizet folyatunk magunkra. A víz hőmérséklete általában kellemesen meleg, nem hideg és nem forró.


Jéggép:

A jéggép egy falra épített speciális gép, amelyből folyamatosan jégkása hullik az alatta elhelyezett merülőmedencébe. A jégkását a bőrünkre dörzsölve élénkíti a vérkeringésünket, kellemesen és élénkítően hat a testünkre, fájdalomcsillapító hatása van.


Merülőmedence:
A merülőmedence egy hideg, fürdőnk esetében jeges vízzel teletöltött medence. A hagyományos finn szauna vagy más izzasztófürdő közben, illetve az után ajánlott a használata. A hideg vizes merülőmedence vize serkenti a vérkeringésünket, a bőrünk pórusait összehúzza, bőrünket rugalmasabbá teszi.


Temperált medence

Temperált vízhőmérsékletű merülőmedence (csobbanómedence):
Ez a speciális merülőmedence egy hideg és egy meleg csapról, külön-külön feltöltött medence. A különböző hőmérsékletű vizek így úgymond rétegződnek benne. Nagyon kellemes egy komoly izzasztás követően, zuhanyzás, majd jeges vizes merülőmedence használata után, ebbe a medencébe beleülni és relaxálni kicsit, élvezni a szabad levegő frissességét is.