Szaunavilág

Finn szaunaház;
Infraszauna;
Gőzkabin;
Fény- és aromaterápiás finn szauna

Megújult szaunavilágunkban sok újdonságot próbálhatnak ki vendégeink. Ne felejtkezzünk meg a pihenésről, a sokat emlegetett folyadékpótlásról. Használjuk a szaunarészleg kényelmes ülőalkalmatosságait, hallgassuk a relaxációs zenét, sétáljunk ki a friss levegőre, miután szárazra töröltük magunkat és egy picit felejtsük el a napi gondokat, hiszen csak ezért, ezzel a céllal létesült a Borbála Gyógyfürdő kibővített szaunarészlege, azaz, hogy Kedves Vendégeink jól érezzék magukat, feltöltődve távozzanak.


 Szaunavilág árjegyzék

Szauna (csak belépőjeggyel vehető igénybe)
1700 Ft

 


Finn Szaunaház 

15 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 90 – 95 °C
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc/alkalom

Miként is hat testünkre?

A finn szaunák nyújtják a szaunázás klasszikus élményét. Az alacsony páratartalom és a magas hőmérséklet biztosítja a szaunában létrejövő izzadást.
Hatása:
• anyagcsere-serkentő, méregtelenítő
• bőrtisztító és immunerősítő
• rendezi az alacsony és a kissé magas vérnyomást
• oldja az izomgörcsöket, -merevségeket, izomlázat
• stresszoldó, nyugtató
• véd a fertőzések ellen
• krónikus légcsőhurut vagy asztma esetén alkalmazható
Aromaterápia: Az aromaolaj párolgása közben a testre és a lélekre lazítóan, élénkítően, görcsoldóan vagy csíraölően hat. Számos panasz enyhíthető ezzel a módszerrel. Ilyenek például a stressz okozta tünetek, fejfájás, bőrelváltozások, szorongás, migrén.
A szaunába száraz bőrrel kell belépni, mert a bőr csak így tud igazán izzadni. A folyamatokat általában 15 perces részekre kell bontani és minden negyedóra után hideg vízzel zuhanyozunk le, vagy csobbanjunk egyet a merülő medencében.
Minden szaunázásnál fontos, hogy gondoskodjunk a folyadék utánpótlásról.


Infraszauna

Infraszauna

8 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 45-50 °C
Kabinban eltöltendő idő: 40-50 perc/alkalom

Miért jobb az infra szauna?

Az infra szauna a finn szaunától eltérően fejti ki hatását, hiszen itt az infrasugár képes bejutni a bőr felszíne alá egy centivel, így könnyen fel lazítja az ott lévő salak- és méreganyagokat majd a verejtékmirigyeken keresztül segít kiüríteni a szervezetből.

A szépségszalonokban már bevett szokássá vált, hogy a narancsbőrt infra szaunával kezelik, ugyanis ez segíti a cellulitisz eltávolítását, mivel a fénye akár háromszor mélyebbre is a bőrréteg alá hatol, így ez a leghatásosabb módja, hogy eltűnjön az a fránya narancsbőr.

30 perc infraszaunázással a testünk akár 600-800 kalóriát is elégethet, és még mozogni sem kell érte! Kutatások kimutatták, hogy itt eltöltve egységnyi időt, szinte ugyanannyi kalóriát veszít az emberi test, mint intenzív sportolás közben.

Csupa-csupa jó dolog, tehát infraszaunázásra fel!


Gőzkabin

Gőzkabin

8 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 45 – 50 °C belső hőmérséklet
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc/alkalom

 

 

A gőzkabin különösképpen ajánlott számos egészségügyi probléma, megbetegedés enyhítésére a magas gőztartalmának és a nedves hő általános hatásainak köszönhetően.
• tüdőasztma,
• hörghurut, felső légút hurutos megbetegedése,
• köhögés, köpetürítés,
• nem súlyos reuma és az izületek korlátozott vagy fájdalmas mozdíthatósága.
A gőzkabinokban a pára és a meleg levegő körülveszi testünket, nyugtatja idegeinket, kitisztítja légútjainkat, pezsdíti vérkeringésünket, bőrünket vitalizálja. A gőzfürdő nemcsak relaxál és feltölti az embert energiával, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is.


Fény- és aromaterápiás finn szauna

15 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 90 – 95 °C
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc/alkalom

Fényterápia:
A fény gyógyító ereje abban rejlik, hogy általa a szervezet képes saját öngyógyító erőit aktivizálni. Minden színnek megvan a maga biológiai hatása, a különböző színek más és más hatást gyakorolnak szervezetünkre, hangulatunkra.
Kék: A kék szín nyugtatóan, lazítóan hat idegrendszerünkre. Lelassítja a vérkeringést, ezzel visszaállítja a vérnyomást normál értékre. Segít az alvászavarok és a nyugtalanság leküzdésében. Hatása egyensúlyt és harmóniát teremt.
Zöld: a természet színe. Megnyugtató, egyben inspiráló is, kikapcsol és regenerál.Pozitívan hat a tüdőre, bőrünkre, fejfájásra, és izomgyulladásra.
Hozzájárul az érzelmi állapot stabilizálásához.
Sárga: a nap színe, erősíti a pozitív gondolkodást, javítja az általános közérzetet, erősíti idegrendszerünket, enyhíti a depressziós tüneteket. Mozgásra, szellemi és fizikai aktivitásra serkent. Ellenjavallt a túl ideges, vagy stressz érzékeny embereknek!
Piros: a szerelem, szenvedély színe, a tűzzel, a meleggel hozzák összefüggésbe. A meleggel, mely a vitalitás színe és egyben pezsdíti a vérkeringést is. Jótékony hatással van a szívre, elősegíti az emésztést, tonizálja az izomzatot.
Erős és intenzív érzelmeket vált ki.


Dézsazuhany

A dézsazuhany használata nagyon kedvelt a hagyományos finn szauna használóinak körében.
Dézsazuhany esetén hideg vízzel megtöltött fából készült dézsa tartalmát zúdítjuk magunkra.


Trópusi vagy eső zuhany:

A zuhanykabin tetejéről nagy átmérőjű (25 – 30 cm) zuhanyfejen keresztül jelentős mennyiségű vizet folyatunk magunkra. A víz hőmérséklete általában kellemesen meleg, nem hideg és nem forró.


Jéggép:

A jéggép egy falra épített speciális gép, amelyből folyamatosan jégkása hullik az alatta elhelyezett merülőmedencébe. A jégkását a bőrünkre dörzsölve élénkíti a vérkeringésünket, kellemesen és élénkítően hat a testünkre, fájdalomcsillapító hatása van.


Merülőmedence:
A merülőmedence egy hideg, fürdőnk esetében jeges vízzel teletöltött medence. A hagyományos finn szauna vagy más izzasztófürdő közben, illetve az után ajánlott a használata. A hideg vizes merülőmedence vize serkenti a vérkeringésünket, a bőrünk pórusait összehúzza, bőrünket rugalmasabbá teszi.


Temperált medence

Temperált vízhőmérsékletű merülőmedence (csobbanómedence):
Ez a speciális merülőmedence egy hideg és egy meleg csapról, külön-külön feltöltött medence. A különböző hőmérsékletű vizek így úgymond rétegződnek benne. Nagyon kellemes egy komoly izzasztás követően, zuhanyzás, majd jeges vizes merülőmedence használata után, ebbe a medencébe beleülni és relaxálni kicsit, élvezni a szabad levegő frissességét is.